Scroll To Top
Psychologische zorg en coaching in Soest

Over mij

Ontwikkeling en zelfsturing van mensen stimuleren is wat ik altijd heb gedaan en waar ik veel voldoening aan beleef. Eerst jarenlang als oefentherapeut Cesar en later als haptonoom, waar de nadruk lag op de fysieke klachten voortkomend uit spanning, stress en/of trauma’s.

In 2007 ben ik gestart met de opleiding tot Gestalt Psychotherapeut en heb ik naast mijn werk met cliënten, ook een aantal jaren als docent en trainer gewerkt bij de NSG ( Post HBO opleiding tot Gestalttherapeut in Amsterdam ).

Uiteraard is voor mij het bijhouden van actuele kennis over mijn vakgebied voor mij essentieel, het houdt mij scherp en levendig als therapeut. In mijn ogen een vereiste om zorgvuldig en aandachtig met mijn cliënten te kunnen werken.

Stijl van werken

Mijn stijl van werken laat zich het beste omschrijven als betrokken, nuchter en enigszins losjes. Ik ben onderzoekend, zoek naar de juiste woorden die passen bij wat je zegt en voelt en besteed veel aandacht aan mijn relatie met jou als client. Ik ben niet heel confronterend maar zeker ook niet pamperend. Verder ga ik geen "reis met je maken" of "op ontdekkingstocht om jezelf te vinden".

Ik beloof je niet dat ik al je problemen op kan lossen, hoogstens de belangrijkste. Daarnaast een betere omgang met dat wat overblijft. Ik leg je graag dingen uit omdat ik vind dat dat vaak rust geeft; weten waar je staat. Daarnaast vind ik het ook fijn als er gelachen kan worden.

Vrijheid in verbondenheid, dat is wel de kern van mijn visie. Met altijd het besef dat er niets weg hoeft van de manier zoals je het eerst deed. Er komt alleen iets bij.

In mijn praktijk in Soest bied ik veelal ondersteuning aan mensen die het contact met zichzelf en hun omgeving willen herstellen of verdiepen. Dit kan in een individueel traject als ook in relatie- of gezinstherapie vormgegeven worden. Daarnaast coach ik mensen in een meer zakelijker omgeving.

In mijn manier van werken komen mijn kennis en ervaring met haptonomie, Gestalt Psychotherapie en Systeemtherapie samen.

JONGEREN

Therapie jongeren in Soest

Ben je tussen de 14 en 21 jaar oud en loop je vast in jezelf en/of met je omgeving? Ben je nieuwsgierig naar je eigen gedachtes, gevoelens en oordelen die ervoor kunnen zorgen dat je onvoldoende jezelf kunt zijn? Neem contact met mij op als het voor jou de hoogste tijd voor verandering is.

VOLWASSENEN

Therapie volwassenen in Soest

Wil je erachter komen hoe jouw achtergrond je huidige gevoelens, gedrag en denken beïnvloedt? Ben je nieuwsgierig naar je eigen vermogen om meer autonomie en levendigheid te ervaren? Wil je leren om woorden te geven aan wat voor jou belangrijk is zodat het contact met jezelf en je omgeving zich verdiept en echter wordt?

RELATIETHERAPIE

Relatietherapie in Soest

Is het lastig om opwinding, verwachting en hartstocht op te wekken bij dezelfde persoon bij wie je troost en zekerheid zoekt? Ja, dat is lastig maar niet onmogelijk. Willen jullie leren op een heldere en duidelijke manier met elkaar om te gaan zodat er minder ruimte voor misverstanden en vervreemding ontstaat?

GEZINSTHERAPIE

Gezinstherapie in Soest

Heeft jouw gezin snel hoogoplopende conflicten waardoor de gezinsleden onder spanning staan? Vinden jullie het lastig om begrip voor elkaar te hebben, bijvoorbeeld in een samengesteld gezin? Of is het onderlinge contact juist veilig en prettig maar is er sprake van een rouwproces, een chronische ziekte bij één van de gezinsleden of een psychiatrische diagnose waardoor de balans thuis wordt verstoord?

BURN-OUT COACHING

Burn-out coaching in Soest

Dreig je in een burn-out terecht te komen of heb je al een burn-out? Heb je behoefte aan kennis en handvatten om meer grip te krijgen op je eigen vitaliteit? Wil je naast gesprekken ook lichamelijke oefeningen krijgen om je herstel te stimuleren? Wil je je minder stuurloos overgeleverd voelen aan een grote vermoeidheid?

COACHING

Coaching in Soest

Heb je het nodig vanuit een nieuwe invalshoek naar jezelf te kijken? Lijkt het je fijn om met een aandachtige en betrokken gesprekspartner te bespreken waar je talenten en passies liggen maar ook wat je knelpunten en blokkades zijn? Ben je op zoek naar meer zelfsturing en autonomie?

Heidi_1.jpg